Page 8 of 8 FirstFirst ... 45678
Results 71 to 78 of 78

Thread: Topic 57: SAP HR Ad-Hoc Query

  1. #71

    Advertisement

    Hi

    SAP HR Ad-Hoc Query used to generate reports as per client requiremnet.

    Hope you understnd practice and generate one report you can understand fully.

    ANY QUESTIONS?

    Thanks

  2. #72
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    65
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by welcomewiki View Post
    One of the key requirements of a Human resources management system is the ability to facilitate decision-making use of the information in the system. The reporting functionality within SAP HR is one of the main reasons why clients have chosen SAP rather than another HRIS - one of our former research articles takes a closer look at the different reporting tools available and how to make most use of them.

    Reporting can become very challenging when the differing needs of many decision-makers - human resources, payroll and benefits professionals, line managers, and executives - must be met. SAP HR has responded to this challenge and offers a variety of access methods designed for the needs of different users. This article focuses on the functionality of Ad-hoc Query, a tool that still isn’t used by all companies who have SAP HR. Some of these organizations are still unfamiliar with the full potential of Ad Hoc query and are afraid to use it. This article has a closer look at how easy it is to use ad hoc query and how this simple but powerful tool can make your reporting so much more efficient and less time consuming.
    Please post your previous Research Articles on different Reporting Tools in SAP.

    Thanks.

  3. #73
    Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    I cannot create a query. When I hit create ****on, a selection box appeared with one selection as ISDFPS/MCHGO and when select it a message box says "System settings does not allow changes to be made to object AQQU/ISDFPS/Four"

  4. #74
    Hi

    It may be problem with your authirization or problem in creating FOUR

    Check once again

    Quote Originally Posted by noelg View Post
    I cannot create a query. When I hit create ****on, a selection box appeared with one selection as ISDFPS/MCHGO and when select it a message box says "System settings does not allow changes to be made to object AQQU/ISDFPS/Four"

  5. #75
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    65
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by welcomewiki View Post
    • By creating functional areas and assigning them to user groups, the system administrator determines the range of reports the end-users can access.
    • Four essential questions have to be answered before creating a functional area in order to determine the reporting requirements:



    • 1) Which logical database do we need data from? PNP – HR Master and time data, PCH – Personnel Development, PAP – Applicant Master data or other?
      Choose Database PNP if you want to create a functional area covering only Human Resources master data and/or time management data.
      Choose PCH if you want to create a functional area covering only Human Resources Planning data.
      Choose Database PCH, (since this database can refer to Database PNP) if you want to create a functional area covering Human Resources master data and following an organizational structure from Human Resources Planning.



      2) Which infotypes do we need to include in the functional area?
      PNP includes infotypes 0000 to 0999 and 2000 to 2999,
      PCH includes infotypes 1000 to 1999 and
      PAP includes infotypes 4000 – 4005 (as well as some PA infotypes)



      3) Is there any information we need that is not available in the logical database? If so, where is this information? This step might involve having to create additional fields – (e.g. to display the long text of the ethnic origin instead of the code only).


      4) What should the report selection criteria be? For example, employee subgroup, job, personnel subarea etc.
    In point 1) Is it PCH OR PAP in the line:

    Choose Database PCH, (since this database can refer to Database PNP) if you want to create a functional area covering Human Resources master data and following an organizational structure from Human Resources Planning.

    Please clarify.
    Thanks

  6. #76
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Sq01

    Could you please tell how can i achive this Iam unable to create....SQ01

  7. #77
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Four Query

    Iam unable to create a query

  8. #78
    Hi

    Please follow the steps and please let us know the error.

    Thanks
    Quote Originally Posted by brk.saphr View Post
    Could you please tell how can i achive this Iam unable to create....SQ01

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •